First Product Image
  Eco Badge
 • Saját sikerének áldozata
NYERS szelídgesztenye és szeder...

NYERS szelídgesztenye és szeder virágpor BIO

Nincs leltáron
5 650,00 Ft
Áfával együtt
Írjon véleményt

Az ApiLand nyers szelídgesztenye és szeder virágpor a vérkeringés őrangyala.

 • Serkenti a vérkeringést
 • Jótékony hatással van a vénákra és hajszálerekre
 • Magas ásványi anyag tartalma csökkenti a vérszegénységet
 • Egyensúlyban tartja az idegrendszert
 • Kiküszöböli a az enyhe szorongás és depresszió tüneteit
 • Enyhíti a menopauza tüneteit
KISZERELÉS
 • 250g BIO
 

Mi a nyers virágpor?

A nyers virágpor az apiterápia fontos összetevője. Már az ókorban is, az egyik legtisztább és legkomplexebb tápláléknak tartották, ezért orvosságként és a szervezet egészségének fenntartásában használták.

Egyre felgyorsult világunkban, amelyben legtöbbször nincs elegendő időnk helyesen táplálkozni vagy egyszerűen csak túlfinomított ennivalót fogyasztunk, a nyers virágpor egy kiváló egészséges táplálékforrás, ami segít szervezetünk természetes egyensúlyának és lendületének a megtartásában.

A nyers virágpor olyan vitaminokat, enzimeket, valamint számos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, melyek más természetes táplálékban, ritkán fordulnak elő. Gyakorlatilag a nyers virágpor magába foglalja  mindazokat a kémiai összetevőket, melyek szerepet játszanak az emberi szervezet alkotásában (22 tápanyag) és amelyeket a mai modern táplálékban ritkán fedezünk fel.

A száraz virágporral ellentétben, a nyers virágport természetes, feldolgozatlan formájában  gyűjtjük be, majd fagyasztóban raktározzuk, azért, hogy jobban megőrizze értékes gyógyhatásait. Gazdag tejerjesztőkben, amely a bélflóra regenerálódását segíti elő; enzimekben, amelyek felelősek a szervezet helyes müködéséért;  jótékony hatású baktériumokban és antioxidánsokban, melyek védik a szervezetet a szabadgyökök káros hatása ellen.

A nyers szelídgesztenye és szeder virágpor gyógyhatásai:

 • Serkenti a vérkeringést
 • Jótékony hatással van a vénákra és hajszálerekre
 • Magas ásványi anyag tartalma csökkenti a vérszegénységet
 • Egyensúlyban tartja az idegrendszert
 • Kiküszöböli a az enyhe szorongás és depresszió tüneteit
 • Enyhíti a menopauza tüneteit

Bizonyára sokan ismerik a virágpor jótékony hatásait, viszont kevesen tudják, hogy az  egyvirágú virágporoknak milyen egyedi jellegzetességei vannak.

A nyers szelídgesztenye és szeder virágpor nagyon gazdag polifenolokban, és a virágporok közül a legmagasabb az antioxidáns tartalma. 15-20gr szelídgesztenye virágpor egyenértékű 900 gramm brokkolival vagy 6 csésze zöldteával.

Ennek az erős antioxidáns hatásnak köszönhetően a nyers szelídgesztenye és szeder virágpor segít megtartani a szervezet ásványi anyag szintjét, ezáltal ajánlott enyhe szorongás és depresszió esetén, a stressz és a fáradság kiküszöbölésében is.

Ugyanakkor ez a típusú nyers virágpor fogyasztása erősíti az érrendszert és enyhíti a keringési zavarokat.

A nyers szelídgesztenye és szeder  virágpor csillapítja a menopauza velejáró tüneteit: hőhullámok, enyhe depreszió, érzelmi labilitás.

Az ApiLand nyers szelídgesztenye és szeder virágpor íze édes, így a gyermekek egyik nagy kedvence.

Nagy segítséget nyújthat csökkent immunrendszer esetében, természetesen stimulálva és megerősítve ennek működését növelve a védekező képességet a vírusos időszakban.

A nyers szelídgesztenye és szeder virágpor adagolása:

A nyers virágport önmagában, illetve joghurttal vagy gyümölcssalátával fogyaszthatjuk a nap első felében.  

Ajánlott napi adag:

Gyermekeknek - 1 teáskanál/nap (5 g)

Felnőtteknek - 1 evőkanál/nap (15 g)

A minél jobb hatás érdekében, ajánlott 7 hetes kúrákat tartani, évente kétszer: tavasszal és ősszel. A nyers szelídgesztenye és szeder virágpor fogyasztható az év bármely szakában korlátozás nélkül.

A nyers szelídgesztenye és szeder virágpor tárolása:

Kötelezően fagyasztóban tárolandó, -5 °C és -18 °C közötti hőmérsékleten.

A nyers szelídgesztenye és szeder virágpor fagyasztón kívül, felbontatlan csomagolásban 5 napig őrzi meg minőségét. A felbontás után 10 napig tárolható hűtőben, anélkül, hogy értékes összetevőinek a hatása csökkenne.

A nyers virágpor alacsony víz tartalmának (8-10 %) köszönhetően nem fagy meg. Ez lehetővé teszi azonnali fogyasztását közvetlenül a fagyasztóból való kivétel után.

Megjegyzendő!

A nyers szelídgesztenye és szeder virágport számtalanszor lehet a fagyasztóból kivenni, anélkül, hogy veszítene minőségéből.

A nyers szelídgesztenye és szeder virágpor bio tanusítványát az Ecocert állította ki.

Tudjon meg többet a nyers szelídgesztenye és szeder  virágporról, a következő cikkből:

Méhészeti termékek - minden, amire egy erős immunrendszernek szüksége van
7 RECEPT EGY EGÉSZSÉGES REGGELIHEZ MÉZZEL, VIRÁGPORRAL ÉS MÉHKENYÉRREL

Bővebben
Elrejtés
BIO Termék
Igen
BZZ2965HU
clear
Új termék
2016-09-27
Nincsenek értékelések
  Mi a nyers virágpor?

  A nyers virágpor természetes, nyers és feldolgozatlan formában található meg, pontosan úgy, ahogyan a kaptárból kivonják. Tartalmaz a száraz virágporral ellentétben a bélflóra regenerálódását segítő laktofermentumot, a szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen enzimeket, jótékony baktériumokat és antioxidánsokat, amelyek kivonják a szabad gyököket a szervezetből.


  Allergiás vagyok a virágporra. Fogyaszthatok nyers virágport?

  Az allergiát a szélhordta virágpor okozza, nem a méhek által gyűjtött virágpor. A szélhordta, anemofilnek is nevezett virágportól eltérően a méhek által összegyűjtött, entomofilnek nevezett virágpor nem okoz allergiát.

  A méhek által gyűjtött virágporra, különösen a nyers virágporra való allergia ritka eset. Sőt, megfigyelhető, hogy ha a tavaszi allergiában szenvedők rendszeresen fogyasztanak nyers virágport (minimum 3 teáskanál/nap), az allergiás tünetek csökkennek.


  Mit kell tudni a nyers virágpor adagolásáról?

  A nyers virágpor természetes formában, natúr joghurttal vagy gyümölcssalátában elkeverve is fogyasztható a nap első étkezéseként.

  Ajánlott napi adag:

  Gyermekeknek: 1 teáskanál/nap (5g)

  Felnőtteknek: 1 kanál/nap (10g)

  A maximális hatékonyság érdekében évente kétszer, tavasszal és ősszel legkevesebb 7 hetes kúra ajánlott.


250g BIO 5 650,00 Ft
+
-
Nem elérhető
Product added to wishlist
group_work