Több ezer éve már annak, hogy a mézet nem csak finom íze miatt fogyasztjuk, hanem különleges gyógyító hatása miatt is. Nagymamáink a különböző megfázásos tüneteket kezelték, a köhögést csillapították, az emésztési problémákat is ezzel orvosolták, és nem utolsó sorban külső szépségüket is ezzel óvták.

Napjainkban a nyers méz ismert és nagyra értékelt, hatékony megoldás különböző egészségügyi problémák terén, de természetesen mindegyik típus egyedi jellegzetességekkel is bűszkélkedik. Senki sem vitatja a hagyományos méz csodálatos hatásait, de szeretnénk egy különleges mézet bemutatni, amely Új-Zélandból származik.

A Manuka mézről van szó, amely közismert antibakteriális, antimikrobiális, antivirális, antioxidáns, antiszeptikus, gyulladásgátló, gombaölő és immunerősítő hatású. Emellett, ez az egyetlen olyan méz, amely hiteles és elismert egészségügyi próblémák megoldásában, amelyet számos, szigorú vizsgálat támaszt alá.


Ebből a cikkből megtudhatod:

• Mi is a Manuka méz

• Az MGO ™  faktor

• A Manuka MGO ™ méz jótékony hatásai

• A Manuka méz fogyasztása

A cikk becsült olvasási ideje – 4 perc.

Mi a Manuka méz?

A méhek begyűjtik a Manuka fa friss illatú virágának nektárját (Leptospermum scoparium), amely Új-Zélandban honos. Ennek eredménye egy narancssárga, enyhén karamelizált méz.

A Manuka méz természtes módon tartalmaz metilglioxált (MGO™), ennek fő jellegzetessége a magas antibakteriális hatás, az (MGO™), mely több típusú mézben is jelen van, de a legmagasabb koncentráció a Manuka virágának nektárjában található.

Egy másik összetevője, amely biztostja terápiás tulajdonságait, a hidrogén-peroxid, amely a méz antibakteriális minőségéért felelős, így a Manuka mézet a legerősebb természetes antibiotikumok rangsorába emelve.


Ha további kérdéseid lennének a Manuka mézzel kapcsolatosan, kattints ide: KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A MANUKA MGO™ MÉZRŐL


Az MGO ™  faktor

Az MGO ™   faktor egyedülálló a Manuka mézben, terápiás komponense segít megállapítani az antibakrteriális koncentrációját. Minél magasabb az MGO ™, annál erősebb az antibakteriális ereje.

Az MGO ™  bejegyzett névjegy és csak a független, Új-Zéland által elismert laboratóriumokban tesztelt méz csomagolására kerülhet ez a címke, amely elismeri gyógyító tulajdonságait. Ennek alapján:


Az MGO 100+ Méz - fenntartási szint, ajánlott az immunrendszer fenntartására enyhe és rövid vagy közelmúltbeli betegségek esetében (megfázás, torokfájás, stb).

Az MGO 250+ Méz - hasznos szint - ajánlott bakteriális és gombás mikroorganizmusos fertozések esetében. Napi adagként 3-4 kiskanál méz  ajánlott majd fenntartó kezelésként 1 teáskanál naponta.

Az MGO 400+ Méz - felső szint - nagyon magas szintű aktivitással - különösen akut vagy krónikus betegségek esetén ajánlott, amelyeket korábban kezelve voltak és amelyeknek nagy az ellenállásuk a kezelésekkel szemben.

Az MGO 550+ Méz – maximális aktivitási szint - nagyon ellenálló fertözések esetén ajánlott.

manuka-mez-apiland


A Manuka MGO ™ méz jótékony hatásai

1. A Staphylococcus fertőzés kezelése

Rendkívüli antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően, a Manuka méz igen hatásos a különböző bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben, mint peldául az E. coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter pylori. Ennek hatékonysága akar 50-szer nagyobb a gyógyszertárakban található antibiotikummal szemben.

A Staphylococcus-fertőzésekről mindenki tudja milyen veszélyesek és milyen nehéz a kezelésük. A Staphylococcus aureus a leggyakrabban jelentkező fertőzés a 27 sztafilokokkusz típus közül.

A Staphylococcus aureus nagyon veszélyes, bőrgyulladást okozhat pl: (szőrtüszőgyulladást), a bőr alatti szöveteket támadhatja meg (tályogok, kelések), légúti fertőzések jelentkezhetnek (höröghurut, garatgyulladás, tüdőgyulladás), a csontvázat támadhatja meg (izületi gyulladás, csontvelőgyulladás), de a vérben is okozhat problémat (szívbélhártya gyulladás, vérmérgezés), vagy akár agyhártyagyulladáshoz is vezethet.

Az elmúlt 15 évben sok orvosi kutatás bizonyította, hogy a Manuka méz számos baktériumot pusztít el, akár a staphylococcus aureust is (vagy más antibiotikumra ellenálló baktériumokat). Ellentétben a szintetikus gyógyszerekkel, a Manuka méznek nincs mellékhatása.

„Kipróbáltam a Manuka mézet a Helicobacter pylori korai stádiumában és az eredmény nagyon jó volt ... nem kellett azokat az erős antibiotikumokat bevegyem.” G.Anikó, Debrecen

„A Manuka mézre vonatkozóan ... nem hittem, míg ki nem próbáltam. A kisfiam körübelül 2-szer egy hónapban garatgyulladással és mandulagyulladással betegedett meg. Alaposan utána olvastam és a költséges Manuka méz mellett döntöttem. És igen, valóban működik. Két és fél hónapja fogyasztják a gyermekeim, és annak ellenére, hogy drága, egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem. Gyermekeim immunitása láthatóan javult.” D. Sára, Szeged


Lásd az ApiLand Manuka árlistáját

2. Megoldja az emésztőrendszeri problémákat

Sajnos azon személyek száma, akik recept nélkül használnak antibiotikumot egyre nő. Az antibiotikum túlzott használata viszont rendkivül ellenálló baktériumok megjelenéséhez vezet, amelyek képesek ellenállni a nagyon erős gyógyszereknek is. Így a hagyományos gyógyszerek már nem hatnak, sőt más súlyos mellékhatásokat is okozhatnak.

Egy ilyen probléma a bélflóra megsemmisítése lehet, amely fontos szerepet játszik az emésztésben és a tápanyagok felszívódásában.

A Manuka méz egy természetes gyógyszer, amely jótékony hatással van a gasztrointesztinális panaszok kezelésében: gyomorsav, reflux, gyomorégés, a Helicobacter pylori baktérium kezelésében (ő okozza a legtöbb gyomorfekély problémát), paraziták, gyomor-bélhurut.


3. Erősíti az immunrendszert és megakadályozza a léguti fertőzéseket

Számos gyógyászati és antivirális hatásának köszönhetően a Manuka méz hatékony a megfelelő immunrendszer fenntartásában. Legyen szó akár fáradtságról, migrénekről, egy egyszerű torokfájásról vagy akut léguti fertőzésekről, a Manuka méz a megfelelő szövetséges a megelőzésben, enyhítésben és minden olyan problémák kezelésében, amelyeknek a hátterében a legyengült immunrendszer áll.

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a Manuka méz enyhíti a Staphylococcus aureus okozta torokfájást. Sőt, ennek fogyasztása a kemóterápia okozta torokfájást is kezeli. Ebben az esetben nem meglepő, hogy sokan szinte azonnal érzik egy teáskanál Manuka méz előnyeit, mert gyorsan megszabadulnak a torokfájástól és harcol a megfázással és influenzával.

A Manuka méz többféle légzőszervi problémákat enyhít és kezel, ilyen például a krónikus orrmelléküreg-gyulladás, nátha, asztma, krónikus köhögés, stb. Ezen felül egy általános jó közérzetet is generál.  

„A fiam 2 hete köhögött már, amikor elkezdtem adni neki a Manuka mézet és már az első éjszaka után elmúlt a köhögése... nekem pedig a száraz köhögésemre jelentett szinte azonali megoldást.” S. Brigi, Miskolc

„A Manuka méz nagyszerű. Megmentette az 5 éves kislányomat egy mandula mütéttől. Meggyógyította az arany Stafilococból is. Rendkivüli. Most a második kislányomnak is adom, aki 1 éves, hogy erősítsem az immunrendszerét.” C. Dorka, Nyíregyháza4. Javítja a száj egészségét

Antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően, a Manuka méz megakadályozza a foglepedék lerakódását, ezáltal megvéd a fogkőtől. Emellett hozzájárul a fogíny egészségéhez, tehát megakadályozza a fogínysorvadást.

Egy 30 önkétesen alapuló kíserlet kimutatta, hogy a Manuka termékek szájban tartása 35%-kal csökkenti a fogkőlepedék kialakulását és jelentősen csökkenti a fogínyvérzést.

Az ApiLand kétféle Manuka fogkrémet kínál, mely három természetes összetevőt egyesít, megőrizve így a fogak természetes egészségét és szépségét.


5. Gyógyítja a sebeket

Számos tanulmány kimutatta, hogy a Manuka méz jelentősen lerövidíti a sebek, égési nyomok gyógyulási idejét. Tovabbá küzd a fertőzésekkel szemben is, amelyek a bőr felületén találhatók.

A Manuka méz használata elősegíti a sebek mihamarabbi gyógyulását, csökkenti a fájdalmat és a gyulladást. Továbbá antioxidáns, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően a Manuka méz megakadályozza az erekben jelentkező fertőzéseket.

Fontos megjegyezni, hogy a Manuka méz otthoni sebek (égési sérülések, ekcéma, gombás fertőzések) kezelésére is alkalmas, de nem ajánlott nagyon súlyos égési sebek kezelésere.

Egyébb bőrbetegségek, amelyre ajánott a Manuka méz használata: bőrgyulladás, pikkelysömör, I. és II. foku égési sérülések, hegek, műtéti hegek, fertőzött fekélyek, szőrtüszőgyulladás, epilálás vagy borotválás után, rovar csípés, herpesz, pelenkakiütés.


6. Eltávolítja a pattanásokat és ekcémákat

Nemcsak antibakteriális, hanem antioxidáns, fertőtlenítő és gyulladásgátló tulajdonságai miatt, a Manuka méz tőkéletes orvosság, amely megoldja a legmakacsabb bőrproblémákat is.

Az internet hemzseg olyan beszámolókról, amelyek leírják hogyan is kell használni a Manuka mézet pattanásaink eltávolítása érdekében. Bár jelenleg klinikai vizsgálatok még nem támasztják alá, de a gyakolat már bebizonyította antibakteriális és gyógyító hatását a Manuka méznek a bőrbetegségek sikeres kezelésében.

A pattanások esetében, a Manuka méz csökkenti a bőr kipirosodását, eltávolítja a foltokat és tisztítja a pórusokat megakadályozza a baktériumok további elterjedését. Elegendő néhány percet az érintett bőrfelületen tartani a Manuka mézet, melynek eredményeként a bőr látványos javuláson megy keresztül. A kívánt eredmény érdekében javasolt a folyamatot néhány héten keresztül naponta megismételni.

A Manuka mézzel készült arcpakolások mélyen hidratálják a bőrt, javítják a száraz és sérült bőrt, a hegek elhalványodnak, sietettik a bőr természetes regenerálódását és visszaadják a bőr rugalmasságát és feszességét.


7. Segít, hogy nyugodt és mély álomban legyen részünk

Mindenkivel megtörtént legalább egyszer, hogy rosszul aludt, amikor egész éjjel jobbról-balra forgolódott. Az alvászavarok nagyon gyakoriak, csaknem a fele lakosság szenved miattuk. Ennek leggyakoribb oka a stressz vagy a komoly változások.

Egy természetes megoldás a mély és nyugodt alvás érdekében a Manuka méz. Glikogént szabadít fel a szervezetben, amely elengedhetetlen egy optimális alvás érdekében. Egy teáskanál méz, tejbe keverve lefekvés előtt, segít, mivel serkenti a melatonin termelést.

Több egészségügyi probléma is köthető az alváshiányhoz, ilyen a szívbetegség, II típusú cukorbetegség, ízületi gyulladás, szorongás, depresszió, stb. Fontos megjegyezni, hogy a Manuka méz segít egy jobb minőségű alvás elérésében illetve csökkenti mindezen működési zavarokat is.


A Manuka méz ajálott fogyasztása:

Belső használatra: 2-3 teáskanál reggel és este, étkezés előtt. Nem ajánlott 1 éven aluli gyermekeknek.

Külső használatra: Alkalmazza közvetlenül a bőrre és védje az érintett felületet.

Kozmetikai felhasználás: összetevőként,haj- és arcpakoláshoz.

manuka-mez-apilandA Manuka méz egy természetes megoldás, amely megelőzi és enyhíti a különböző egészségügyi problémákat, legyen szó egy egyszerű megfázásról, vagy más antibitotikumoknak ellenáló baktériumokról. Próbálja ki az ApiLand által forgalmazott Manuka mézet és ossza meg velünk tapasztalatát.