Napjainkban az immunitást befolyásolhatja a stressz, a negatív érzelmek, a környezetszennyezés és a helytelen táplálkozás is. Sokszor nem is vagyunk tudatában annak, hogy gyenge az immunrendszerünk. Az ismétlődő megfázások és vírusos megbetegedések, a nehezen gyógyuló sebek, a gyakori fáradtság csak néhány jele a csökkent ellenálló képességünknek. Meggyengült állapotában már nem képes megvédeni minket a fertőzésektől, még egy egyszerű influenzától vagy náthától sem.

Itt megtalálsz 10 alapszabályt egy erős immunrendszerhez.

A méhpempő több mint 185 szerves összetevőt és számos más létfontosságú tápanyagot tartalmaz, ezért hatékony segítséget biztosít szervezetünknek a vírusos betegségek és a mikrobiális fertőzések legyőzésében. Cukorbetegek is fogyaszthatják, és nagyon kedvező számukra, mert gyorsítja a sebek gyógyulását. Enyhítheti az allergiás tüneteket, valamint az autoimmun betegségek kezelésében is kifejti hatását. Ezek közé sorolhatjuk a bőrfarkas- (lupus erythematosus) vagy a pikkelysömör-(psoriasis) autoimmun betegségeket, amikor is immunrendszerünk a saját testünk ellen fordul.

méhpempő a kaptár legértékesebb terméke, a királynő eledele. Ő az egyetlen, aki egész életében kizárólag ennek az értékes élelmiszernek a fogyasztója. tiszta méhpempő ugyanakkor a méhlárvák kizárólagos eledele életük első három napjában, és az az élelmiszer, amit aztán a méhkirálynőnek készítenek. 
Ez nem csak egy élelmiszer, amely abban segíti, hogy sokkal erősebb és hosszabb életű legyen a többi méhecskéhez képest, de az az alap, amely megóvja az egész kaptár létét - megvédvén a méhkirálynőt a megbetegedéstől.

Ugyanilyen pozitív hatással van a mi szervezetünkre is a méhpempő, fő szövetségesünk abban, hogy egészségesen és egyensúlyban tartsa immunrendszerünket, erősítse, revitalizálja szervezetünket ellensúlyozva a stressz és a negatív érzelmek oly káros hatásait. Mindemellett az őszi-téli időszakban tökéletes támogatója testünk védekező mechanizmusának.

A méhpempőben fellelhető hatóanyagok tárából három kivételes összetevő tűnik ki. 

tiszta méhpempő összetevői az acetilkolin (melynek fontos szerepe van az ideg impulzus közvetítésében), 10 HDA sav (csak a méhpempőben található  természetes formában), aminósavak, ásványi anyagok (legfontosabbak csökkenő sorrendben: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu és Mn, a leggyakrabban a kálium fordul elő) nyomelemek, lipidek és eszenciális zsírsavak és a teljes B vitamin komplex: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12. Ugyanakkor makrotápanyagokban is gazdag (fehérjék, szénhidrátok és zsírok)

A méhpempő összetételének a 3% még ismeretlen és azonosítatlan, ami szintén a méhpempő összetettségére utal.

A legfontosabb összetevő a 10-HDA sav, amely az immunrendszer fő irányítójaként közvetlen hatással van a T-sejtekre. Ezek a szervezet védekezésének elengedhetetlen elemei és az autoimmun betegségek megnyilvánulásáért felelős fő tényezők.

A Royalisin kiváló immunitás erősítő, semlegesíti a baktériumokat, gyorsítja a sebek gyógyulását.

A harmadik fontos összetevő a Gammaglobulin, amely támogatja szervezetünket a fertőzések leküzdésében, megöli a baktériumokat és a vírusokat, valamint a májgyulladás elleni küzdelemben is hatékony lehet.

Következésképpen a méhpempő, mivel eredményesen irányítja a T-sejteket és rajtuk keresztül az immunrendszerünk működését erősíti a szervezetünk ellenállóképességét, valamint segít számos betegség megelőzésében és leküzdésében, egy remek természetes immunerősítő minden korosztály számára.

A méhpempő tehát ideális pajzsnak minősül csökkent immunitásunk számára. Más néven, a méhek szuperélelmiszere, sokoldalúan fejti ki jótékony hatásait szervezetünkre.

Az ApiLand hagyományos és bio változatban kínál Önnek méhpempőt, valamint a Méhész-, a Királyi ampulla vagy a Gyerkőc ampullája összetételében megtalálhatja a napi fogyasztásra ajánlott adag tiszta méhpempőt más, az immunrendszert támogató természetes méhészeti termékek szinergiás keverékében.