Vegyes virágméz

Vegyes virágméz

Új termék

Az ApiLand Vegyes virágméz számos jótékony és kozmetikai tulajdonságokkal rendelkező élelmiszer, amely Erdély dombvidékeiről származik. A vegyes virágméz jótékony hatásai:

 • Egyensúlyban tartja az emésztési folyamatot

 • Jótékony hatással van a  májra és a szívre

 • Növeli a vér hemoglobin szintjét

 • Enyhíti a fizikai és pszichikai fáradtságot

 • Serkenti a sebgyógyulást

Több részlet

1,975 Ft‎

 • 250g
 • 500g
250g 1,000 Ft‎
500g 1,975 Ft‎

Akciós ajánlatok

Termékkel kapcsolatos tudnivaló

Mi a méz?

Az ApiLand mézeit természetes formájukban csomagoljuk, nem hőkezeltek, így megőrzik értékes tulajdonságaikat. Fontos tudnunk, hogy a méz kristályosodása egy természetes folyamat.

A méz egy igazi egészségforrás a szervezet számára, gyógyító és kozmetikai tulajdonságait számos szakember ismerte el az idők során.

Annak érdekében, hogy ne veszítse el gyógyhatásait a mézet tiszta, természetes formában kell fogyasztani, hőkezelés nélkül. Ha több, mint 40°C fölé melegítjük a méz elveszíti gyógyhatásainak egy részét. A kristályosodási folyamat természetes bizonyíték arra, hogy a méz nem hőkezelt. Ha folyékony állapotban szereted fogyasztani, akkor legfeljebb 40° C- ig melegítheted.

A méz értékes élelmiszer, amely remekül beleillik az idősek, a gyermekek, a terhes nők vagy sportolók étrendjébe, mivel növeli a fizikai és szellemi ellenállóképességet.

A vegyes virágméznek különböző aromája és színe lehet, annak függvényében milyen virágokból származik, viszont függetlenül attól, hogy milyen virágtól származik a méz erősen energizáló, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. Ezenkívül minden típusnak megvan a maga tulajdonsága.

A vegyes virágméz jótékony hatásai:

A fogyasztók tévesen hiszik azt, hogy vegyes virágméz rosszabb minőségű a többi mézfajtához képest. Valójában az orvosok és a szakemberek "teljes" mézként ajánlják ezt, mert több növényfaj nektárjából származik, és terápiás erejük így változatosabb.

Pont ezért, a vegyes virágméz gazdagabb vitaminokban és ásványi anyagokban, mint egy egyvirágú méz. A vegyes virágméz vitaminokat  (B1, B2, B3, B5, B6, C vitamint, K vitamint, etc.), ásványianyagokat  (Fe, Ca, Mg, Bór), enzimeket,  organikus savakat és hormonokat, glükózt és fruktózt tartalmaz.

A vegyes virágméznek aromás és nagyon édes íze van, amely a virágoktól függően változhat. Színe a világos sárgától a narancssárga vagy a barnás narancssárga vagy rubin árnyalatig terjedhet.

A vegyes virágméz főleg gyerekeknek és időseknek ajánlott gazdag vitamin tartalmának köszönhetően. A vegyes virágméz antiszeptikus, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, miközben erősíti az immunrendszert.

A vegyes virágméz hatásos különböző betegségek enyhítésében és kezelésében:

 • Egyensúlyban tartja az emésztési folyamatot - megakadályozza az emésztési zavarokat vagy a székrekedést. Ezenkívül vízhajtó hatásának köszönhetően elősegíti a szervezetünkben lévő toxinok mihamarabbi eltávolítását.

 • Jótékony hatással van a májra és a szívre - javítja a vérkeringést és fenntartja a máj egészségét, biztosítva a szervezet optimális glikogén tartalékát.

 • Növeli a vörösvértestek képződédét - mivel a méz vastartalmának köszönhetően nő a vér hemoglobin szintje

 • Enyhíti a fizikai és pszichikai fáradtságot

 • Segít megtartani a csontok ásványi anyag szintjét magas kálcium tartalma által.

 • Serkenti a sebek, égési sebek és hegek gyógyulását - a mézet közvetlenül a kötésre kell kenni.

ÖSSZETEVŐK: 100%-ban természetes méz

Származási hely: Románia

Megjegyzendő!

A méz kristályosodási hajlama az egyszerű cukrok arányától (glükóz-fruktóz) függ.
A glükóz (szőlőcukor) a kristályosodást elősegíti, míg a fruktóz (gyümölcscukor) gátolja a kristályosodást.

Az ApiLand Akácméz bio minősítését az Ecoinspect intézmény tanusítja.

FONTOS! 
Mivel a termék természetes forrásokból származó összetevőket tartalmaz, így a nem standardizált érzékszervi tulajdonságok szempontjából. Tehát változatosság észlelhető helyenként az íz, a szín, a szag vagy a megjelenés szempontjából anélkül, hogy ez befolyásolná a termék hatékonyságát vagy biztonságát.
Minden nyersanyag és késztermék tétel szigorú ellenőrzési eljáráson megy keresztül, ennek hatékonyságának és biztonságának biztosítása érdekében!

Tudj meg többet az ApiLand mézek jótékony hatásairól a következő cikkekből:

6 egészséges reggeli gyerekeknek mézzel és virágporral

4 egyéb termékek ugyanabban a kategóriában:

© 2006 - 2021 ApiLand SRL. Minden jog fentartva.

Jelen oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.