A hideg évszakban szükséged van egy erős immunrendszerre, hogy szembe tudj szállni a megfázásással és náthával.  A méhészeti termékek vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb tápanyagokban gazdagok, amelyek alapvető fontosságúak a testünk számára, ezáltal az erős immunrendszer legjobb szövetségesei. Fedezze fel, hogyan erősítheti meg immunrendszerét méhészeti termékek fogyasztásával!

 Az egyik legkomplexebb mechanizmus, amely folyamatosan dolgozik az egészségünk megőrzésé érdekében, a vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal vagy mérgező anyagokkal szemben, az az immunrendszer. Az immunrendszer gyengülése fokozott érzékenységet eredményez bármilyen betegségre. Ezért nagyon fontos megérteni, hogyan is működik az immunrendszerünk, és mit tehetünk védelméért.

Ebben a cikkben megtudhatsz mindent az immunrendszerről, ennek támogatásáról és milyen méhészeti termékeket fogyaszthatsz immunerősítésre.


Mi az immunitás?

Az immunitás kifejezés a latin nyelvből ered (immunitas vagyis “mentesség”) és szervezet azon kapacitását jellemzi, hogy megvédje saját magát a káros tényezőktől és megsemmisítse őket. Általában testünk reagál a különböző kórokozók támadásaira, de vannak olyanok is, amelyekkel képtelen felvenni a harcot, mivel gyengébb, mint azok. Amikor szervezetünk támadás alatt van az antitestek (immunglobulin fehérjék) jönnek segítségképp, amelyek képesek megkülönböztetni a káros anyagokat a hasznosoktól, és elpusztítani a károsakat.

Az immunrendszernek kettős szerepe van: elsősorban elpusztítani a kórokozókat, másodsorban megjegyezni minden apró részletet ezekről, hogy következő alkalomkor fel legyen készülve.

Az immunrendszer kategóriái

Szakértők szerint kétféle immunitás létezik: a velünk született vagy nem specifikus immunitás és a megszerzett vagy specifikus immunitás. A velünk született immunitást a szülőktől örököljük és életünk során nem változik. Míg a megszerzett immunitás alakítható oltásokkal, egészséges életmóddal és természetes termékekkel, mint a méhészeti termékek.

Hogy erősítsük immunrendszerünket?

A növekvő káros tényezők miatt, amelyek gyengítik az immunrendszert, fokozott figyelmet és gondoskodást kell szánnunk életmódunkra. Az egészséges életmód az erős immunrendszer alappillére.

Annak érdekében, hogy segítsünk és motiváljunk kialakítani egy egészséges életstílust készítettünk számodra egy infógrafikát, amely gyakorlati tanácsokat tartalmaz egy erős immunrendszer elérésére. Ezt kinyomtathatod és felragaszhatod a hűtőre vagy falra, hogy mindig szem előtt legyen.  

 

Immunitás gyerekeknél és időseknél

Kortól függetlenül egy gyenge immunrendszer nem elhanyagolandó egyensúlyhiányt okoz. Mégis gyerekeknél és idős korúaknál egy gyenge immunrendszer súlyos következményekkel járhat. Közismertek a közösségbe került gyerekek hűlései és influenzái, amelyek évről évre ismétlődnek, ameddig immunrendszerük teljesen kifejlődik. Ebben az időszakban a vírusok és a fertőzések nagyon gyakoriak lehetnek, és pánikot okozhatnak a szülők körében.

Ebben az esetben ajánlott az orvos tanácsán kívül olyan szabályokat követni, amelyek megerősítik a gyermekek immunitását, például friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend, rendszeres alvási program és megfelelő higiénia. Ezek mellett a rendszeres méhészeti termékekkel való kúrák támogatni fogják a még fejlődésben lévő immunrendszerüket.

A gyerekekhez hasonlóan az idősebbeknek is fokozott védettségre van szükségük. Köztudott tény, hogy az öregedés egyik jellemzője a legyengült immunrendszer. Egy fiatal felnőtthöz képest, akinek normálisan működik az immunrendszere, egy időskorúnak még az egyszerű megfázások is komoly komplikációkat okozhatnak. Fontos tudnunk, hogy az időseknél az antibiotikumok vagy más gyógyszerek beadása nemkívánatos mellékhatásokkal járhat, amelyek akutabbak, mint a fiataloknál, ezért az immunrendszert természetes termékekkel, például méhészeti termékekkel támogassuk.


Méhészeti termékek, amelyek támogatják az immunrendszert

Az immunrendszer erősítéséhez az egészséges táplálkozás, pihenés, mozgás stb. mellett bármikor számíthatsz a méhészeti termékekre is. Összetett kompozíciója miatt, amely a legtöbb tápanyagot biztosítja a szervezet számára, a méhészeti termékek fontos egészség- és energiaforrásnak számítanak, valamint az erős immunrendszer szövetségesének is.

 

Íme milyen méhészeti termékeket ajánlunk az immunrendszer erősítésére:


Tiszta méhpempő

A tiszta méhpempőt kizárólag a kaptár méhkirálynője élvezi egész élete során. Komplex összetételének köszönhetően kiválóan pótolja a létfontosságú tápanyagok hiányát szervezetünkben, így a különböző betegségek megelőzésében kulcsfontosságú szerepet tölt be. Ezáltal az egyik legkiválóbb természetes megoldás immunitásunk erősítésére. A számos hatóanyagok közül azok, amelyek a legfontosabbak az immunrendszer erősítésére: immunglobulin, amely serkenti az immunrendszert és segít a szervezetnek a fertőzések vagy vírusok elleni harcban, royalisin, amely segíti a szervezetet a baktériumok elpusztításában, a sebek gyógyításában és az allergiák elleni küzdelemben, valamint a 10-HDA 10-hidroxidekánsav, a test védelmének kulcsa.

A tiszta méhpempő gyógyhatásai:

 • Erősíti az immunrendszert és növeli a fizikai és szellemi ellenállóképességet. Főleg a gyermekek számára ajánlott, akiknek az immunrendszere még nem teljesen érett, és a tanévkezdéskor, sokkal jobban ki vannak téve a megfázásoknak. Továbbá serkenti a memóriaképességet, melynek fontos szerepe van a tanulási folyamatban.

 • Segít megelőzni és enyhíteni a megfázás és az influenza tüneteit. Mivel a tiszta méhpempő erősíti immunrendszerünket, így távol tartja a megfázást okozó baktériumokat és vírusokat.


Fedezd fel mind a 11 olyan tünetet és betegséget, amelyre a méhpempő a megoldás.


Manuka méz


A méhek, a
Manuka mézet az Új-Zélandon őshonos, Manuka fa (Leptospermum scoparium) friss illatú virágairól gyűjtik be. Ebben a mézben, természetes formában van jelen a metilglioxál (MGO™), mely biztosítja a méz egyedi antibakteriális erejét. Ennek köszönhetően a Manuka mézet az egyik legerősebb természetes antibiotikumok közé sorolhatjuk. Minél nagyobb a Manuka méz MGO faktora, annál nagyobb az antibakteriális hatása.


A Manuka méz gyógyhatásai:

 • Erősíti az immunrendszert, ami által szervezetünk ellenállóképessége nő, megvédve minket a megfázásoktól és influenzától vagy a fertőzésektől.

 • Erősíti a gyermekek fejlelten immunrendszerét, segítve ezáltal, hogy könnyebben átvészeljék a megfázásokat.

 • Segít az évszakváltáskor leggyakrabban előforduló betegségek tüneteinek a kezelésében: torokfájás, láz, migrén, krónikus fáradság.

Olvass többet a Manuka mézről, az immunrendszer szövetségeséről

 

Méhészeti ampullák - Királyi ampulla és Méhész ampullája

Az ApiLand méhész ampullái, olyan méhészeti termékek optimális keveréke, melyek segítenek egészségünk és vitalitásunk fenntartásában. A Méhész ampullája optimális arányban tartalmaz tiszta méhpempőt, propoliszt és virágport kivonatot, valamint nyers mézet. A Királyi ampulla viszont tiszta méhpempőt, ginzeng gyökér kivonatot és nyers mézet tartalmaz. A ginzengnek és méhpempőnek köszönhetően kiválóan élénkít. Ampulláink nagy előnye, hogy csomagolásuk praktikus: bárhol könnyen fogyaszthatok és a szállítás alatt nem igényelnek hűtést. Továbbá olyan méhészeti termékeket tartalmaznak, melyek növelik szervezetünk immunitását és energiaszintjét.


Méhészeti ampullák gyógyhatásai:

 • Erősítik az immunrendszert.

 • Serkentik a szervezet védekezőképességét a mikrobiális fertőzések ellen.

 • Tárolásuk és adagolásuk nagyon egyszerű csomagolásuknak köszönhetően.

 • Kellemes ízük miatt a gyermekek egyik kedvence


Nyers virágporok (9 választék)

A nyers virágpor a kaptár egyik legtáplálóbb eledele. A kutatók világszerte az egyik legtisztább élelmiszernek tartják. Már az ókori egyiptomiak és kínaiak orvosságként és a szervezet egészségének fenntartásában használták. A nyers virágpor olyan létfontosságú vitaminokat, enzimeket, valamint számos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, melyek szervezetünk egészségének a fenntartásában szükségesek.


Nyers virágporok gyógyhatásai:

 • Gazdag vitamin, ásványianyag és antioxidáns tartalmának köszönhetően erősítik szervezetünk immunrendszerét.

 • Többletenergiát biztosítanak, csökkentik a krónikus fáradtságot, helyreállítják az optimizmust és a vitalitást. Különösen a városokban élő embereknek ajánlott, akik a rohanó életritmus miatt különböző stresszformáknak vannak kitéve. Ajánlott a lábadozó betegek számára is.

Tudd meg mi a nyers virágpor és mire jó

Tehát, ha meg akarod óvni családodat a betegségektől a hideg évszakban vagy természetes és hatékony gyógyulási módszereket keresel mindig számíthatsz a méhészeti termékekre.

Fedezd fel a legszélesebb körű méhészeti termékeket a www.apiland.hu-n!