Vizsgaidőszakban, dolgozat illetve kollokvium ideje alatt, a vizsgadrukk és a magasfokú szellemi igénybevétel sokszor összpontosítási nehézséget okozhat, amely csökkenti a figyelem- és memóriaképességet. Ilyenkor ajánlott a 100%-ban természetes tiszta méhpempő kúra, mivel javít a memórián és koncentrációképességen, segít kiküszöbölni a stresszt, fáradságot és az alvászavart.

A több éves tapasztalat, az elvégzett kutatások, illetve a fogyasztói visszajelzések bizonyítják és alátámasztják a tiszta méhpempő és a méhpempőt tartalmazó méhészeti termékek sokoldalú hatását a memóriára és az agy hatékony működésére intenzív aktivitású időszakokban.

A továbbiakban megtudhatod mi a tiszta méhpempő és hogyan segíthet neked is a tanulási folyamatban.


TARTALOM

Mi a méhpempő?

A méhpempő jótékony hatásai a memóriára és a koncentrációképességre

A méhpempő adagolása

Méhpempőt tartalmazó termékek, amelyek serkentik a memóriát és a koncentrációképességet

Hogyan adagoljuk a méhész ampullákat?

 

Mi a méhpempő?

A méhpempő egy valódi biológiai kuriózum, hiszen rendelkezik azzal a csodálatos tulajdonsággal, hogy meghosszabbíthatja annak a személynek az életét, aki rendszeresen fogyasztja.

Tudtad, hogy a méhpempőt a dolgozó méhek állítják elő csakis a méhkirálynő számára? A dolgozó méhek élettartama, amelyek a méhpempőt termelik, átlagosan 5-8 hét, viszont a méhkirálynő, aki csak méhpempővel táplálkozik, akár 4-6 évig is elél, ami 50-szer több.

Összetételében jelen vannak a legfontosabb tápanyagok, amelyekre szervezetünknek szüksége van. A méhpempő szabályozza a biológiai reakciókat, fizikai és szellemi energiát kölcsönöz, serkenti az idegrendszert és a vérkeringést, illetve erősíti az immunrendszert.


A méhpempő jótékony hatásai a memóriára és a koncentrációképességre

A méhpempőben megtalálható számos hasznos alkotóelemnek (acetilkolin, 10 HDA sav, aminosavak, ásványi anyagok és nyomelemek, esszenciális zsírsavak és lipidek, B-vitamin komplex) köszönhetően a tiszta méhpempő az egyik legösszetettebb természetes táplálék.

Az ázsiai kultúrák a tiszta méhpempőt még az Ókorból ismerik és használják, mivel kiváló toniknak bizonyult, amely javítja az általános energiaszintet, serkenti az immunrendszert és lassítja az öregedési folyamatot.

Az idők során végzett vizsgálatok bizonyították a méhpempő szervezetünkre mért jótékony hatásait. Lássuk tehát ennek a szuper élelmiszernek előnyeit a tanulási folyamat ösztönzésében.

apiland-mehpempo-memoria-figyelem-erkento

Javítja a memóriát

Veled is megtörtént már, hogy órákat töltöttél tanulással, de később alig emlékeztél valamire? A memória fejlesztése mellett szükséged lehet egy természetes étrend-kiegészítőre, amely segítségedre lehet ilyenkor. .  

A méhpempő egy kitűnő mentális serkentő. Bizonyos esszenciális nyomelemek (foszfor, magnézium), vitaminok ( B1, B2 és B6) és aminosavaknak köszönhetően a méhpempő hatékony a mentális állapot javításában, a szellemi teljesítmény növelésében és a memória javításában.


Növeli a koncentrációképességet és könnyíti információ rögzítését


Nem tudsz figyelni tanulás közben? Könnyen elvonja bármi a figyelmedet a tanulásról és inkább mással töltenéd az időt? A probléma a hosszabb távra kiterjedő koncentrációképesség hiányában rejlik. A tiszta méhpempő ebben az esetben is segíteni tud neked.

Mivel a tiszta méhpempő az acetilkolin egyetlen természetes forrása, ami egy alapvető neurotranszmitter az idegi impulzusok közvetítésében, így támogatja a megfelelő agyi működést és javítva a koncentrációképességet.

Serkenti az idegrendszer működését


Tudományosan bizonyított tény, hogy a tiszta méhpempő fontos szerepet játszik az idegrendszer fejlődésébe és helyes működésének folyamataiban, helyreállítva a szinapszisokat és a idegsejteket, mert a vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és aminosavak mellett, ez a csodálatos táplálék 10 HDA savat is tartalmaz, ami lételeme az idegi fejlődésnek és az immunrendszernek.Segít a stressz és álmatlanság leküzdésében


Vizsgaidőszakban a fáradtság és az izgulás miatt ingerültség, kimerültség, valamint álmatlanság merülhet fel. Niacin és pirixin tartalmának köszönhetően a méhpempő megszünteti a stresszt. Mivel ezek természetes nyugtatók, nem okoznak semmilyen fajta függősége

A tiszta méhpempőt fogyasztók a méhpempő gyors hatásáról számoltak be. Elmondásaik szerint, korán tapasztalhatóvá vált általános közérzetjavulás, megnövekedett energiaszint, fokozott intellektuális teljesítmény és jelentősen javult a mentális állapot.

Tudd meg a 11 olyan tünetet és betegséget, amelyre a méhpempő a megoldás


A méhpempő adagolása

A minél jobb hatás érdekében, ajánlott minimum 6 hetes kúrát tartani. Reggel éhgyomorra, 20-30 perccel evés előtt, nyelv alá helyezni a teljes feloldásig. Ajánlott adag gyermekeknek 0,5 g/nap és felnőtteknek 1-2 g/nap.

Lehet fogyasztani mézben elkeverve 2%-os arányban (pl. 10g méhpempő 500g nyers mézben). Ebben az esetben az ajánlott adag gyermekeknek 1-2 kikanál/nap és felnőtteknek 1-2 kanál/nap.

A méhpempő hűtőben tárolandó, 2ºC és 6ºC közötti hőmérsékleten.

Méhpempőt tartalmazó termékek, amelyek serkentik a memóriát és a koncentrációképességet

A tiszta méhpempő mellett, választhatók még az ampullák: a Királyi ampulla, illetve a Méhész ampulla. Ezek rendkívüli méhészeti termékek, ami méhpempőt, mézet, ginzenget, propoliszt és virágport tartalmaz.


Királyi ampulla

A Királyi ampulla egy egyedülálló méhészeti termék, amely egyesíti a tiszta méhpempő, a méz és a ginszeng energizáló erejét. Egy természetes energia koktél, amely azonnali hatást fejt ki a szervezetben.  
A ginszeng jelenléte a királyi ampullákban rengeteg jótékony hatását is magával hozza. Többek között serkenti az idegrendszert, segít leküzdeni a fáradságot, energiát és kiegyensúlyozott hangulatot kölcsönöz szervezetünknek.

A királyi ampulla gyógyhatásai:

  • Javítja az általános energiaszintet
  • Erősíti az immunrendszert
  • Serkenti az agymüködést
  • Segít leküzdeni a stresszt, fáradtságot vagy álmatlanságot
  • Javítja a memóriaképességet
  • Fokozza a tanulási folyamatot


Méhész ampullája

A Méhész ampulla vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, valamint vírusölő hatóanyagok optimális keveréke. Minden ampulla megfelelő arányban tartalmaz tiszta méhpempőt, virágpor- és propolisz kivonatot, a legfinomabb mézzel keverve.

A méhész ampulla gyógyhatásai:

  • Erősíti az immunrendszert
  • Védi a szervezetet a vírusoktól és fertőzésektől
  • Segít a stressz és a fáradtság leküzdésében
  • Jótékony hatással van az idegrendszerre
  • Javítja a memóriát és segít a tanulási folyamatban


Hogyan használjuk az ampullákat

A méhész ampullát reggel éhgyomorra, 20-30 perccel evés előtt fogyasszuk.

Az ajánlott napi adag gyermekeknek 1 ampulla (kisebb gyermekek esetében ½ ampulla) és 1-2 ampulla felnőtteknek.

A minél jobb hatás érdekében, ajánlott minimum 6 hetes kúrát tartani.

A méhészeti ampullák nem igényelnek különleges tárolási feltételeket, ezeket könnyen tárolhatjuk szobahőmérsékleten fénytől és nedvességtől óvott helyen. Adagolásuk is nagyon egyszerű csomagolásuknak köszönhetően. Kellemes ízük miatt a gyermekek egyik kedvence.

A testünk által a tartós szellemi erőfeszítés időszakában igényelt legfontosabb tápanyagokat tartalmazza a méhpempő, így megbízható szövetséges, illetve természetes helyettesítője a memória serkentő kapszuláknak.


Javasoljuk a méhpempő vagy méhész ampulla kúrák időben való elkezdését, hogy a vizsgaidőszak idején már teljes hatáskörét élvezhesse.Források:

https://www.apiland.hu/tiszta-mehpempo/tiszta-bio-mehpempo.html
https://www.apiland.hu/blog/egeszseg/miert-valassza-a-mehpempot-es-a-meheszeti-ampullakat
https://www.apiland.hu/blog/ujdonsagok/a-mehpempo-es-a-memoria
https://www.apiland.hu/blog/egeszseg/11-olyan-tunet-es-betegseg-amelyre-nem-is-tudtad-hogy-a-mehpempo-a-megoldas
https://www.apiland.hu/blog/egeszseg/nyari-felfrissueles-apiland-modra