A legegészségesebb védelmet bőrünk számára a természetes készítmények vagy természetes összetevőkből készült termékek nyújtják. Ezek biztosítják bőrünk hidratáltságát, bársonyosságát és szépségét, még a hideg évszakban is, amikor a bőr hajlamos a kiszáradásra, érzékenyebbé és kevésbé sugárzóvá válik.

A természetes szappanok, például, abban is különböznek az ipari úton előállított szappanoktól, hogy nem tartalmaznak olyan tartósítószereket és más összetevőket, melyek károsíthatják bőrünket. Ezek a természetes szappanok minden bőrtípusra ajánlottak, de főleg az érzékeny bőr ápolásában játszanak fontos szerepet.

Egy természetes összetevő, amely kiválóan védi és tisztítja a bőrt, valamint alaposan eltávolítja a baktériumokat, az a propolisz. Ez valójában egy gyanta szerű anyag, amelyet a méhek a rügyek és fiatal ágakról begyűjtött gyantából termelik amihez hozzáadják saját váladékukat és némi viaszt. A kaptár belső falát is ezzel burkolják be, hogy megvédje őket a külső behatolóktól és az esetleges fertőzésektől. Rendszeres használat esetén a propolisz alapú természetes szappanok, kiválóan tisztítják a bőrt és hatásosak a pattanásokkal szemben. De gyermekek számára is nagyon alkalmasak, mivel ez a csodálatos méhészeti összetevő azonnal fertőtleníti kezüket.

Egy másik értékes méhészeti termék a virágpor. Mint kozmetikai összetevő mélyen táplálja a bőrt, magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően, ezért a virágpor alapú természetes szappan táplálja és védi bőrünket, amely viszanyeri természetes feszességét.

Számos más természetes összetevőből készített szappan létezik még. Például a méz és tej alapú kozmetikai készítményeket már ősidők óta használják. Különleges tulajdonságainak köszönhetően a tej hatékony a különböző bőrproblémákkal szemben. A mézzel együtt igazi kényeztetést nyújt bőrünk számára. 

Továbbá számos gyógynövényekből származó mézet és növényi olajat tartalmazhatnak még ezek a természetes szappanok, amelyeknek különleges kozmetikai hatásai vannak: kakukkfű, levendulavasfű.