Az ősz közeledtével az ovódák és iskolák ismét megnyítják kapuikat. Sokan időben fel is készülnek, mindennel, amire ilyenkor szükségük van: új ruhák (mert a tavaszi ruhácskák már rég kicsik), füzetek, színesebb és nagyobb iskolatáska, és sok más fontos kellék. Ebben az őrült rohanásban néha elfelejtjük, hogy a gyermekek immunrendszerének is készen kell állnia arra, hogy visszatérjen a közösségbe.Valószínűleg már sokkan ismerik ezt a forgatókönyvet: a gyermek iskolába vagy óvodába megy, és hazaküldik köhögéssel, lázzal és torokfájással, amiben majd az egész családdal osztozik.

A hideg időre való áttérés növeli a betegség kockázatát, különösen a gyermekek körében, akik hajlamosabbak a megfázásokra vagy egyéb fertőzésekre. Bár a környezet, ahol a gyereket idejüket töltik, tiszta, gyakran előfordul, hogy a higéniai ismeretek hiányában vagy a hiányos táplálkozás miatt betegednek meg. A közösségben eltöltött ídő növeli a fetőző betegségek terjedését is. Az Egyesült Királyságban folytatott, egyik friss felmérés szerint, a gyerekek több mint 80% valamilyen virozist kap el iskola kezdéskor.


Egy gyermek áltagosan 8-10 alkalommal fázik meg évente, de a szűlők nem aggódnak, mert tudják, hogy ezek a megfázások erősítik a gyermek immunrendszerét. Nehéz azonban elviselni a lázzal és megfázásokkal járó küzdelmet, különösen, ha antibiotikumat kell adni gyermekünknek. Mit tehetünk, mi szülők, hogy nagy ívben elkerüljük ezeket a helyzeteket?

A továbbiakban olvashatsz az immunitásról és arról, hogyan segíthetünk ennek a  megerősítésében, a 100%-osan természetes méhészeti termékek fogyasztásával.

Nézd meg, milyen méhészeti termékek ajánlottak, ha immunitásunk csökken

Mi is az immunitás?

Az immunitás szerveztünk védelmi mechamizmusa a kórokozókkal és más külső tényezőkkel szemben: vírusok, baktériumok, gombák, sugárzás, mérgező anyagok, stb., amelyek betegségeket okozhatnak. Amikor a korokozók megtámadják szervezetünket, immunrendszerünk ellenayagokat (imunoglubulinokat) bocsájt ki, amelyek felveszik ezekkel a harcot. Ha a kórokozok kis mennyiségben vannak jelen, immunrendszerünk megbírkózik a támadással, de vannak olyan helyzetek is, amikor immunrendszerünk legyengült és segítségre van szüksége.

Immunrendszerünk kettős szerepet tölt be: elpusztítja a kórokozókat, de ugyanakkor megjegyzi az elpusztításhoz szükséges legapróbb adatokat is, hogy a jövőben még hatékonyabban küzdje le.

Kétfajta immunitás létezik: a természetes immunitás és a mesterséges immunitás. A természetes immunitás egyik formája az egyéni öröklött immunitás, amit őseink adtak nekünk át génjeinken keresztül. Ez a genetikai hozomány, amely a szervezetünk első védelmi vonala, nem befolyásolható az életünk során. Ezzel ellentétben, a mesterséges immunitás gyorsan megszerezhető és befolyásolható. Egy egészséges életvitel is hozzájárulhat ennek a fenntartásában.Az immunitás gyermekeknél

A születéskor a gyermek immunrendszere éretlen, viszont fokozatosan alakul ki a, párhuzamosan, a külső környezettel való kapcsolat révén. Ez a folyamat az iskolás életkorig tart, és addig a gyermekeket meg kell védeni, hogy a fejlődésben levő immunrendszerük megbirkózzon a különböző kórokozókkal való állandó kapcsolatfelvétellel.

Hogyan tud hozzájárulni gyermeked immunitásának fejlesztéséhez?

Valószínűleg gyakran feltetted magad a kérdést, hogy mit kell tenned gyermeked immunitásának növelése érdekében. Bizonyára hallottál különböző véleményeket anyáktól, nagyszülőltól, blogokon olvashattál már erről, de nem voltál biztos abban, hogy ezek a módszerek meg is hozzák a vért eredményt. Ebben a tekintetben arra törekedtünk, hogy adjon neked néhány tippet arról, hogy mit tehetsz gyermeked immunrendszerének fejlesztésében, lecsökkentve így a megfázásos a minimumra a megfázásós epizodókat.

1.Biztosisd az egészséges és változatos étrendet. Egyen zöldségeket és gyümölcsöket, melyek C-vitaminban, antioxidánsokban gazdagok, ilyen: az eper, papaya, grapefruit, áfonya, paradicsom, brokkoli és édesburgonya. Továbbá fogyasszon karotinoidokat tartalmazó zöldségeket és gyümölcsöket, például: a sárgarépát, az édes paprikát, a kajszibarackot, sütőtököt és a mangót, melyek nagy mértékben hozzájárulnak a szervezetben előforduló fertőzések leküzdésére. És mivel nem tudjuk mindennap bíztosítani gyeremekinknek az ajánlott gyümölcsöket és zöldségeket, ezért iktassunk be reggelente egy kiskanálnyi nyers virágport.

A nyers virágpor tartalmazza mindazon ásványi anyagokat, vitaminok, enzimeket, és számos más jótékony hatású anyagot melyre a gyermekek szervezetének szüksége van a harmónikus növekedés érdekében. A nyers virágpor egy probiotikum, amely szabályozza az emésztést, újjáépíti a bélflórát, és ezzel egyidejűleg segít a szervezetnek a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben. Emellett olyan egészséges zsírokat is tartalmaz, mint például az Omega 3 zsírsav, amelyek elsősorban a lazacban találhatók, és amely kiváló a makk egészség biztosítására, mivel serkentik a fehér vérsejtek termelésének növelésével baktériumok vagy vírusok támadása esetén.

Lásd az egészséges reggeli recept tippeinket méhészeti termékekkel.

2. Csökkentsd a gyermekek esetében (és nem csak) az édességeket és a magas cukortartalmú üdítők fogyasztását, mivel ezek gyengítik az immunrendszert és akár hiperaktivitáshoz is vezethetnek, ami az alvás minőségének a csökkentését eredményezik, ami pedig megfázás előidézéséhez is vezethet. Egy egészséges és finom helyettesítő a gyermekek számára a nyers méz.

3. Szerettesd meg vele a mozgást. A mozgás elengedhetetlen a szervezet egészségének és vitalitásának fenntartásához. A rendszeres testmozgás növeli a Természetes NK-sejtek hatékonyságát, amelyek a természetes immunrendszer részeként felgyorsítják, a kórokozók által fertőzött sejtek eltávolítását a szervezetből. A szabadban számtalan sportot próbálhatunk ki, aktív családi játékokat próbálhatunk ki, hogy gyermkeink jobban megszeressék a szabadtéri mozgást. Ezeknek az aktivitásoknak egy kis szellő vagy felhős idő, nem szabad megálljt parancsoljon.

4. Szoktasd meg a rendszeres pihenéssel és alvásprogrammal. A redszeres és nyugodt alvás nagyon egészséges, ugyanakkor az immunrendszer ilyenkor nagyon hatékonyan dolgozik.Gyermekeinknek legalább 8-10 órát kell aludniuk (14-16 órától kezdődően). Egy teáskanál hársfaméz, lefekvés előtt, hozzájárul egy nyugodt alváshoz. A gyermek szellemi és érzelmi stabilitása különösen fontos az egészségi állapot szempontjából. A nyugodt, konfliktusmentes családi környezet bizonyítottan hozzájárul az erősebb immunrendszert kialakulásához.

5. Ne tegyük ki a gyermeket a cigarettafüstnek! A gyerekek sokkal érzékenyebben a cigaretta által kobocsájtott 4000 féle megéreganyagra. A gyermek gyorsabban lélegzik, és így sokkal több mérganyagot lélegzik be. A dohányzás jelenléte növeli a hörghurut, fülfertőzések, asztma vagy más légzési problémák kockázatát.

6. Tarsd be a megfelelő higéniát. A gyermekeink és a velük kapcsolatba lévő személyeknek helyes higéniája nagyon fontos, mivel ez kihat az egész családunk egészségére. Ezért elengedhetetlen néhány egyszerű szabályt követni: mossunk mindig alaposan kezet, használjuk helyesen a zsebkendőnket köhögés vagy tüsszögés esetén, valamint rendszeresen váltsunk fogkefét. Továbbá, annak érdekében, hogy beteg gyermemekünk vagy mi felnőttek, ne adjuk át másoknak a megfázást, javasolt, hogy ne lépjünk be a közösségbe, csak miután teljesen felépültünk.

7. Tarts rendszeres méhészeti termékeket tartalmazó kúrákat. Számos olyan étrend-kiegészítőt találhatunk a piacon, amely a csökkent immunitás erősítésére ígér megoldást, de nem mindegyik éri el a kívánt eredményt. Sok édesanya olyan immunerősítő készítményeket keres, melyeknek mágikus ereje van. Ezek nagyrésze tartosítószereket, mesterséges színeket és édesítő ízeket is tartlamazhatnak. Mi ezek helyett egy 100% -ban természetes, tiszta méhészeti termékeket ajánlunk, úgy ahogy azok a kaptárban találhatóak.

Immunerősítő méhészeti termékek gyerekek számára

Ha vidéken nőttél fel, vagy ha a nyári szüneteket a nagyszüleidnél töltötted, akkor valószínűleg emlékszel arra, hogy szüleid vagy nagyszüleid ragaszkodtak ahhoz, hogy reggel egy kanál mézet egyél, éhgyomorra, hogy elkerüld a megfázásokat. A méhészeti termékeket, kellemes ízük és rendkívüli terápiás hatásukat miatt, már ősidők óta fogyasztják. A gyermekek által közkedvelt méhészeti termék a nyers méz, viszont amit még ezek mellett ajánlunk az a tiszta méhpempő  és a méhész ampullák.

TISZTA MÉHPEMPŐ

A vitaminokban és kollagénben gazdag méhpempő, a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, mellyel a méhlárvákat az életük első három napján etetik. Csak a kas Méhkirálynője élvezi egész életében az értékes méhpempőt. Értékes összetevőinek köszönhetően (vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, nyomelemek és esszenciális zsírsavak) a méhpempő főleg a gyermekek számára ajánlott, akiknek immunrendszerét erősíti. A tiszta méhpempő kiválóan pótolja a létfontosságú tápanyagok hiányát szervezetünkben, így a különböző betegségek megelőzésében kulcsfontosságú szerepet tölt be. A tiszta méhpempőben található számos hatóanyag közül, a legfontosabbak az immunrendszer erősítésében a következőek:

  • Gammaglobulin. Serkenti az immunrendszert és segít a szervezetnek a fertőzések vagy vírusok elleni küzdelemben.
  • Royalisin. Ez az anyag segít a szervezet immunrendszerének az erősítésében, a baktériumok elpusztításában, gyorsítja a sebek gyógyulását és küzd az allergiás tünetek enyhítésében.
  • 10-hidroxi-dikarbonsav, röviden 10-HDA, mely csak a méhpempőben található  természetes formában. Ez az immunrendszer legfontosabb modulálója, mivel egyenesen a T-immunsejtekre hat, melyek az immunreakciók nélkülözhetetlen résztvevői.


A tiszta méhpempő
főleg a gyermekek számára ajánlott, akiknek erősíti az immunredszerét és a betegség estén felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.Mikor és hogyan adhatsz méhpempőt a gyermekdnek?

A méhpempő fogyasztása nem ajánlott három év alatti gyermekeknek. A várandós anyák fogyaszthatják, mivel a immunerősítő hatásának köszönhetően segít a baba és mama megvédésében az esetleges megfázásokkkal és fertőzésekkel szemben.

A minél jobb hatás érdekében, ajánlott minimum 6 hetes kúrát tartani.

Adagolás
A tiszta méhpempőt, reggel éhgyomorra, 20-30 perccel evés előtt, helyezzük nyelv alá a teljes feloldásig. A napi ajánlott adag gyerekeknek 0,5g és 1-2g felnőtteknek. A csomagolásban található adagolókanál lesz segítségére, mely tartalma megfelel 1g méhpempőnek.

A tiszta méhpempőt mézben elkeverve is lehet fogyasztani (például 2%-os arányban: 10g tiszta méhpempő, 500g nyers mézben elkeverve).Gyermekeknek - 1-2 teáskanál naponta és
felnőtteknek - 1-2 evőkanál naponta.

A tiszta méhpempő tárolása: Hűtőben, 2ºC és 6ºC között, tárolandó.

MÉHÉSZ AMPULLÁJA

A méhészeti ampullák, tiszta méhpempő és más méhészeti termékek optimális keveréke, melyek tökéletes támaszt nyújtanak a gyerekeink növekedésében és immunrendszerük fejlődésében. Ampulláink nagy előnye, hogy csomagolásuk praktikus: bárhol könnyen bevehetőek és a szállítás alatt nem igényelnek hűtést. Továbbá, olyan méhészeti termékeket tartalmaznak, melyek növelik szervezetünk immunitását és serkentik a memóriaképességet, melynek fontos szerepe van a tanulási folyamatban.

A Méhész ampulla: tiszta méhpempő, nyers virágpor-, propolisz kivonat és nyers méz édes keveréke. Ez az optimális koktél keverék, megfelelő arányban tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, valamint vírusellenes és antimikrobiális hatású anyagokat. A Méhész ampullája erősíti a gyermekeink immunrendszerét, és megvédi őket a különböző vírusoktól és fertőzésektől. Továbbá kiemelkedő szerepe van az összpontosítás fokozásában, mely hozzájárul a jobb tanulási folyamathoz.Mikor és hogyan adhatsz Méhész ampullát a gyermekednek?


A méhpempőhöz hasonlóan a Méhész ampulla fogyasztása nem ajánlott három év alatti gyermekeknek. Viszont a családunk ennél idősebb tagjainak ajánlott a fogysztás, mivel egyaránt fontos, hogy mindenkinek az immunrendszerét felkészítsük a hideg évszakra.

A Méhész ampullát reggel éhgyomorra, 20-30 perccel evés előtt fogyasszuk.
Az ajánlott napi adag gyermekeknek 1 ampulla (kisebb gyermekek esetében ½ ampulla) és 1-2 ampulla felnőtteknek.
A minél jobb hatás érdekében, ajánlott minimum 6 hetes kúrát tartani.

A méhészeti ampullák nem igényelnek különleges tárolási feltételeket, ezeket könnyen tárolhatjuk szobahőmérsékleten fénytől és nedvességtől óvott helyen. Adagolásuk is nagyon egyszerű csomagolásuknak köszönhetően. Kellemes ízük miatt a gyermekek egyik kedvence.

Fedezd fel az összes immunitás erősítő termèkeinket!

Következésképpen, ha egy olyan gyógymódot keresel, amely növeli gyermeked immunitását, az ApiLand méhészeti termékei a legtermészetesebb megoldásnak bizonyul. Függetlenül attól, hogy a tiszta méhpempőt vagy az ampullákat választjuk, az eredmények láthatóak lesznek. Gyermekünk ritkában fog megfázni és ezek tüneteti sokkal enyhébben lesznek. Ráadásul ezek a méhészeti termékek serkentik a memóriaképességet, melynek fontos szerepe van a tanulási folyamatban, valamint növelik a szervezetünk energiaszintjét, így gyermekünk sokkal jobban helytáll az iskolai vagy az iskolán kívüli tevékenységek során.