A propolisz, a tiszta méhpempő, a méhkenyér, a nyers virágpor és a méz - mind olyan termékek, amelyek segítenek megőrizni egészséged. Rendszeresen fogyasztva (évente minimum 2-szer kúraszerűen, tavasszal és ősszel), ezek segíthetnek megelőzni egyes betegségeket, mivel fő hatáskörük az immunrendszer megerősítése és felveszik a harcot a szabadgyökök ellen. Nem véletlenül, a szakemberek szerint a méhészek várható élettartama hosszabb, mivel méhekkel vannak körülvéve és rendszeresen fogyasztanak méhészeti terméket. 

A továbbiakban megosztunk veled néhány ezzel kapcsolatos jó tanácsot: 

Egészségünk megóvása - kontrollálható és nem kontrollálható kockázati tényezők

Fizikai aktivitás

Pihenés

Étkezés

A gyomor megfelelő működésének fontossága

A méhészeti termékek egészségünk megőrzéséhez való hozzájárulása 

Propolisz

Tiszta méhpempő

Méhkenyér

Méz

Nyers virágpor


Annak ellenére, hogy egy rohanó világban élünk és gyakran a szakmai fejlődésünkre koncentrálunk, mégis örömmel tölt el az, hogy sok olyan ember van aki az egészséges életmód érdekében nagy hangsúlyt fektet a saját testi és lelki fejlődésére. Ezek azok a személyek, akik megértették, hogy az egészség a legnagyobb kincs.

Ha te is azon személyek közé tartozol, akik szeretnének befektetni az egészségükbe, olvasd tovább cikkünket és tudj meg néhány figyelemre méltó tippet, ami segíthet abban, hogy  jobban és egészségesebben élhess.

Egészségünk fenntartása - kontrollálható és nem kontrollálható kockázati tényezők

A kockázati tényezők olyan körülmények vagy tevékenységek, amelyek megmutatják, hogy mennyire vagyunk hajlamosak és mennyi az esélye annak, hogy megbetegedjünk. Ezek a tényezők lehetnek örökletesek - amelyek nem befolyásolhatóak, ilyen az életkor, a nem - vagy vannak a befolyásolható tényezők, mint a táplálkozás, a fizikai aktivitás, a cigarettázás vagy az alkoholfogyasztás.

Ezen kockázati tényezőkkel kapcsolatban végzett számos tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy nagymértékben csökkenthetjük sok betegség előfordulásának esélyét egyszerűen megváltoztatva három viselkedésünket: fizikai aktivitás, pihenés, táplálkozás.

Fizikai aktivitás

A mozgás hiánya vagy a szedentáris életmód negatívan befolyásolja egészségi állapotunkat és olyan kockázati tényező, amely előidézi az elhízást, a cukorbetegséget, megduplázza a szív- és érrendszeri megbetegedések , az oszteoporózis és magas vérnyomás kockázatát, amihez még a klasszikus hátfájás is hozzájárul. 

Rendszeres testmozgás beiktatásával jelentősen csökkenthetjük ennek a mozgáshiányos állapotnak a kockázatát és javíthatjuk életünk minőségét.

Pihenés

Legyen az aktív - hobbi gyakorlása, extra szakmai tevékenység, vagy akár passzív - alvás vagy pihenés, nagy szükségünk van rá a testi és mentális energiánk visszanyerése érdekében. 

Alvás közben sok szervünk lelassul, izmaink ellazulnak, a szívösszehúzódások ritkábbak, a vérnyomásunk csökken és a légzésünk is lelassul. Eképp a test kevesebb energiát használ, megindítva a sejtek regenerálódását. Az alvás segít kiküszöbölni a fizikai és szellemi erőfeszítésből eredő fáradtságot.

Étkezés

A szakemberek szerint az emésztőrendszeri problémákkal küzdő esetek 90%-ában a táplálkozás és a stressz a két kiváltó tényező. A rossz minőségű táplálkozás, valamint a stressz, negatívan befolyásolják a bélmozgást, amely akadályozza az emésztési folyamatot és számos gyomorproblémákat válthat ki, amelyek néha gyomorégésként nyilvánulnak meg, máskor puffadás, székrekedés vagy hasmenés beálltával jelentkeznek.

Tartsd távol magadtól a stresszt a méhészeti termékek segítségével

A gyomor belseje egy nagyon savas környezet, amely az élelmiszerek felbontására alkalmas és amely bizonyos betegségek kialakulását akadályozza meg éppen azért, mert sok baktérium (amit az élelemmel együtt viszünk be szervezetünkbe) nem lenne képes ebben a savas környezetben  megélni.

Ha azonban a gyomor nem működik megfelelően olyan baktériumok alakulhatnak ki, amelyek  gyomorbántalmakat eredményeznek mint a fentebb felsoroltak, vagy ennél komolyabbakat is, mint például gyomorhurut, enterokólitisz vagy a divertikulitisz.

A legveszélyesebb baktérium és amelyet még a gyomorsav sem öl meg az a Helicobacter Pylori. Nagyon ellenálló lévén, ha egyszer bekerül a szervezetbe, egy életen át ott maradhat kiváltva a gyomor legsúlyosabb betegségeit, beleértve a rákot is. Ez a baktérium nagyon könnyen terjed, a levegőben, más betegekkel való érintkezés során vagy szennyezett tárgyak érintése, valamint étkezés folyamán.

A Manuka méz kiküszöbölheti a Helicobacter Pylori baktériumot

Hogyan védekezz és mit egyél?

A gyomor betegségek megelőzésének legegyszerűbb módja az, hogy különös figyelmet fordítsunk az étrendre és annak elkészítésére.

Íme 6 egyszerű és hasznos tipp:

  1. Kerüld el a túlságosan feldolgozott élelmiszereket (húskészítmények, tartósított élelmiszerek, stb), sültek és savas üdítők

  2. Fogyassz a lehető legkevesebb finomított cukrot. Ez könnyen helyettesíthető különböző virág eredetű nyers mézzel, mely sokkal egészségesebb. 

  3. Ne hagyd figyelmen kívül a napi 3 fő étkezést és a minimum 2 liter víz bevitelét

  4. Próbálj enni naponta természetes, nyers zöldségeket és gyümölcsöket

  5. Fogyasz méhészeti termékeket

  6. Foglald étrendedbe az olyan szuper élelmiszereket, amelyek védik a gyomrot és a bélflórát.

A Nyers Vadrózsa Virágpor talán a legjobb természetes szuperélelmiszer, amely hozzájárulhat a gyomor és bélflóra jólétéhez.

A genetikai tényezők hiányában, ha sikerül betartani a fenti 6 tippet, fokozatosan beállhat egy egészséges életmód, amelynek segítségével a gyomrot ért káros hatások kiküszöbölhetőek.

A méhészeti termékek hozzájárulása a testi és lelki jólét fenntartásához

A propolisz, a tiszta méhpempő, a méhkenyér, a nyers virágpor és a méz - mind olyan termékek, amelyek segítenek megőrizni egészségünket.

Rendszeresen fogyasztva (évente minimum 2 kúra, tavasszal és ősszel), ezek megakadályozhatják egyes betegségek kialakulását, mivel fő feladatuk az immunrendszer erősítése és a szabad gyökök elleni küzdelem. Honnan tudjuk ezt? A tanulmányok azt mutatják, hogy a kaptárban minden termék jelentős mennyiségű antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyeket testünk természetesen nem szintetizál, viszont ezekre szüksége van. Éppen ezért, te vagy a felelős a szervezeted számára való bevetéséért.

Talán a termékskála nagysága miatt nem tudod mivel is kezd el. A válasz: “Többel/bármelyikkel, de el kell kezdened mihamarabb!”

Íme hogyan is hatnak egyes termékek szervezetünkre:

Propolisz - a rügyek által előállított gyanta, amit a méhek betakarítanak és pajzsként használnak a kaptárt károsító külső patológiás anyagok ellen, főleg télen. Hogyan lehet ez jótékony hatással szervezetünkre? Vírusellenes hatását a magas polifenolok és antioxidánsok rendkívüli koncentrációja támasztja alá.

Az apiterapeuták kimutatták, hogy propolisszal való kezelés esetén, az elért eredmény függ a szervezetbe bevitt propolisz mértékétől. A propolisz gátolja a vírusokat és megakadályozza őket, hogy elváljanak a gazdasejtből és tovább terjedjenek a szervezetben. Így, egy magasabb propolisz adag hatékonyabb lesz, mint egy alacsonyabb adag.

A propolisz további 7 lenyűgöző tulajdonsága

A német és francia szakemberek által végzett tanulmányok azt mutatják, hogy a propolisz egy fontos kiegészítő lehet még a rák kezelésében is. Ebben az esetben a propolisz hatása a metabolitok ( a kemoterápiában alkalmazott bizonyos gyógyszerekkel végzett kezelés után a májban lebomló vegyületek) gátlására összpontosul, amelyek rendkívül mérgezőek a vörös- és fehérvérsejtekre. A polifenolok és az antioxidánsok küzdenek a toxicitás ellen és gátolják az anyagcserét még mielőtt elterjednének a szervezetben.

Tiszta méhpempő - a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, amellyel a lárvákat az életük első három napján etetik. Csak a kas méhkirálynője élvezi egész életében az értékes méhpempőt. A méhpempő gazdag B-vitaminban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és nyomelemekben, az acetilkolin egyetlen természetes forrása (fontos szerepe van az ideg impulzus közvetítésében) és 10 HDA sav forrás (egy bioaktív vegyület, erős rákellenes, antibakteriális és antivirális hatással).

Összességében, a szakértők szerint, a méhpempő hozzájárulhat az élettartam meghosszabbításához stimulálva a sejtek regenerálódását. Ez egy értékes biostimulátor, amely növeli a fizikai állóképességet és enyhíti a fáradtságot.

6 hetes kúra javasolt minden évszak váltásnál,de főleg tavasszal és ősszel, amikor szervezetünk védtelenebb a vírusokkal szemben.

Tudj meg többet a Tiszta méhpempőről és kezd el bevezetni étrendbe

A méhkenyér, avagy “a méhek eledele” - a méhpempő és a nyers virágporral együtt, a méhkenyér a kaptár legkomplexebb termékei közé sorolható. Propolisz, méhpempő, nyers virágpor, méz és viasz keverékéből készül, és télen a méhek téli eledeleként szolgál. A méhkenyeret erjesztési folyamat útján nyerik, a kaptár természetes körülményei között, tehát nyers, feldolgozatlan termék marad, aktív anyagokkal, ami magába foglalja így az összes méhészeti termék előnyeit.

A méhkenyér természetes állati fehérjeforrás, amely zsírsavakat, enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz - bioaktív és biostimuláló an

yagokat. Felismerték a májra gyakorolt ​​jótékony hatása miatt és méregtelenítő kúrákban ajánlott, mivel elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből.

Stângaciu doktor, apiterápiás szakértő, évente ajánlja a  méhkenyérrel végzett kúrát, főként a tavasz kezdetével.

Nyers méz: -a nyers méz alatt a hidegen kinyert, feldolgozatlan mézet értjük, amely ilyen formában megtartja minden esszenciális tulajdonságát. Bármi is lenne a származó virág eredete a nyers méz a legerősebb természetes energiaforrás. A finomított cukor fogyasztása teljesen helyettesíthető mézzel amelyet szervezetünk sokkal könnyebben fel tud dolgozni, mindemellett számos ásványi anyagot tartalmaz. 

Valóban el kell ismernünk, hogy a világ összes méze közül a leginkább a Manuka méz ajánlják. Ez a méz azért különleges, mert a legmagasabb természetes metilglioxál - koncentrációval rendelkezik - egy aktív anyag, amely jelzi az antibakteriális hatás intenzitását.

Ez a legerősebb természetes antibiotikum. Minél nagyobb a metilglioxál - koncentráció (MGO 100+MGO 250+MGO 400+ és MGO 550+), annál erősebb az antibakteriális hatás. Az MGO szerint a Manuka méz javíthat bizonyos egészségügyi problémákon, az immunrendszer megerősítése, az influenzától és a megfázástól kezdve a staphylococcus aureus  és a Helicobacter Pylori baktériumok kezeléséig.

Nyers virágpor:  egy a virágokból előállított szuperélelmiszer, amit a méhek gyűjtenek be majd enzimeik hozzáadásával feljavítják tápanyagtartalmát.Az utóbbi időben a szuperélelmiszerek rendkívül népszerűek lettek, különösen azok közében, akik megértik az egészségmegőrzés fontosságát és szeretnének befektetni ennek fenntartásába. 

Spirulina, kurkuma, turmeric, goji, moringa - ezek mind olyan szuperélelmiszerek amelyek  jótékony hatásairól valószínűleg már hallottál.

Nos, a nyers virágpor fogyasztása talán még a  fentebb felsoroltaknál is előnyösebb, mivel tartalmazza a test számára szükséges összes tápanyagot, az egyik legfontosabb növényi fehérjeforrás, és akár vegetáriánusok, akár vegánok is nyugodtan beépíthetik étrendjükbe. A virág eredetétől függően a virágpor különféle előnyökkel járhat a test számára, de vannak általános előnyei is: növelik az energia és életerő szintjét, csökkentve a fáradtságot és erősítve az immunrendszert.

Függetlenül jelenlegi életkortól elsődleges fontosságot kell élveznie egészséged fenntartása, mert ha tested jól érzi magát , akkor mentális szinten a békét, és általános nyugalmat fogsz érezni. Ily módon képes leszel könnyedén elérni mindennapi céljaidat. 

"Az hogy akarod, hogy egészséges légy, az az egészség része" - mondja Seneca, mi nem is tehetünk mást mint hogy elismerjük állásfoglalását. Fektess be hosszútávon egészségedbe! Fogyasz méhészeti termékeket!

                                       

Hasonló bejegyzések: 


AZ EGÉSZSÉG A MÉHKAPTÁRBÓL JÖN. A MÉHECSKÉK ETETNEK, GYÓGYÍTANAK ÉS SZÉPÍTENEK.

NYERS VIRÁGPOR – TERMÉSZETES GYÓGYMÓD A PARLAGFŰ ALLERGIÁRA

MI A NYERS VIRÁGPOR ÉS MIRE JÓ?

A PROPOLISZ 7 RENDKÍVÜLI HATÁSA EGÉSZSÉGÜNKRE

MINDEN AZ IMMUNRENDSZERRŐL ÉS A MÉHÉSZETI TERMÉKEKRŐL

CSALÁD, MUNKA, SEBESSÉG, HATÁRIDŐK ... VITALITÁS MINDEN NAPRA!

MÉHÉSZETI TERMÉKEK AZ EGÉSZSÉGÉRT - APILAND

6 EGÉSZSÉGES REGGELI GYEREKEKNEK MÉZZEL ÉS VIRÁGPORRAL