A méhpempő a kaptár csodaterméke, amelyet csak a méhkirálynő élvezheti egész életén keresztül. Ennek köszönhetően a királynő csaknem 50-szer hosszabb ideig él, mint a többi méh, illetve naponta több mint 1000 tojást rak le. A méhpempőről elmondható akár, hogy a hosszú élet és a termékenység titka.

A meddőség sajnos egyre csak gyakoribb jelenség, a párok 15%-nak nem lehet gyermeke, az egyik vagy mindkét fél fogamzásképtelensége miatt. Ez az arány a korral együtt gyorsan nő, 40 év fölött meghaladja az 50%-ot.

A párok esetén a méhpempő figyelemre méltó eredményekhez vezetett.

A férfiak esetében emelkedett a tesztoszteron szint, a nőknél pedig növekedett a luiteinhormon szint, ami serkenti a peteérést. A méhpempő szabályozza a hormonszintet, a menstruációs ciklust és megvédi a méhfal és -nyálkahártya egészségét.

Fokozza a szexuális libidót, védi a petesejteket és a javítja a sperma egészségét. Több mint 30%-kal növeli a spermiumok számát és mozgékonyságát, illetve megakadályozza ennek degradációját. Ahogy a méhpempő erősíti az immunrendszert a szaporító szerv gyulladásának lehetősége csökken, így a termékenység javul.

Napjainkban bizonyított tény, hogy a méhpempő az egyik leghatékonyabb kezelés a női- és férfimeddőség elleni küzdelemben.

A párok nagy része leküzdheti a meddőséget, ha mind a két fél napi 1-2 gr méhpempőt fogyaszt több héten keresztül.

A méhpempő a peteérést, a megtermékenyítést, valamint a férfiak és nők szexuális teljesítményét egyaránt serkenti, növeli a potenciát, ami kiegyensúlyozott és boldog szexuális párkapcsolatot eredményez.

Ezen kívül fogyasztása a terhesség és a szoptatás ideje alatt egyaránt ajánlott, mivel sarkallja a tejtermelést és segít helyreállítani a hormonális egyensúlyt.

A méhpempő növeli a stresszel szembeni ellenállást, elősegíti a káros anyagokat távozását a szervezetből, megakadályozza a különböző betegségek kialakulását, ami végső soron a párkapcsolat életminőségének javulásához vezet.

A méhpempő nem tartalmaz mesterséges hormonokat, a szervezet saját fontos hormonjainak kiválasztásának ösztönzése által segít a termékenységi problémákon. Így nincsenek mellékhatásai, és az egyik legkomplexebb élelmiszer, amelynek jótékony hatása az egész szervezetre kihat.